Media
  • R4QHIR~1

In memoriam

Wat onvermijdelijk was heeft plaatsgevonden. Verdrietig nieuws. Lara Clarkson, onze lieve docent en collega Frans, is donderdagochtend 20 mei overleden.

Lara was docent Frans, zij was betrokken bij de eindredactie van de schoolkrant en zij leidde het project De Gezonde School - gezond in de breedste zin van het woord: weerbaarheid, seksuele vorming, inclusiviteit, een rookvrije school, een gezond voedingsaanbod.

Lara was een frisse wind door de gangen van het Cygnus. Een flamboyante, originele verschijning, met haar bijzondere jurken, hoedjes, haardracht, appeltjesgroene koptelefoon en haar liefde voor Frans. Ze leefde AIM en het Cygnus. Of het nu Les trois petits cochons was of Huis Clos, de Parijsreis, Aristeia: ze inspireerde en enthousiasmeerde ons allemaal. Ze was een bevlogen gever, scherp, wijs, vol humor en compassie, oog voor wat de school, maar vooral voor wat haar leerlingen en collega's nodig hadden. Een bekroond voorbeeld van hoe ze leerlingen inspireerde is de KNAW-prijs.

Wij gaan onze geliefde Lara heel erg missen. Dit gevoel kunnen wij misschien nog het beste uitdrukken met Lara's favoriete stijlfiguur uit Le Cid van Corneille: "Va, je ne te hais point". "Hélas!"

Op school is de vergaderruimte ingericht waar we Lara de komende week kunnen gedenken. Er liggen kaartjes om een herinnering of gedachte te delen. Zo vullen we une boîte voor Lara's familie. Je kunt ook een bericht achterlaten op de website van het Cygnus.