‘Het Schip’, Ons gebouw

Ons schoolgebouw draagt sinds jaar en dag de bijnaam ‘Het Schip’ en ‘vaart’ elegant langs de Wibautstraat. In 2013 ontving het Cygnus Gymnasium maar liefst twee prijzen voor de renovatie van dit rijksmonument.

cygnus_gebouw01.jpg cygnus_gebouw03.jpg cygnus_gebouw05.jpg cygnus_gebouw06.jpg cygnus_gebouw07.jpg cygnus_gebouw08.jpg cygnus_gebouw09.jpg cygnus_gebouw10.jpg cygnus_gebouw11.jpg Untitled_HDR-12.jpg Untitled_HDR-6.jpg

bekende makers

Het gebouw van het Cygnus Gymnasium heeft een bijzondere geschiedenis. Het werd in 1956 gebouwd door twee bekende architecten, Commer de Geus en Ben Ingwersen. Zij waren helemaal weg van een groots wooncomplex in Marseille, Unité d’Habitation, en wilden iets vergelijkbaars maken in Amsterdam. Dat lukte ze.

Het gebouw rust op betonnen pilaren en lijkt door zijn vorm op een schip, vandaar de bijnaam. In 2009 wees de gemeente Amsterdam het gebouw aan als rijksmonument, waardoor het een beschermde status kreeg.

PRIJZEN
Kort nadat Het Schip de deuren opende voor het Cygnus Gymnasium, in 2013, werd het gebouw opgeknapt: oorspronkelijke elementen werden hersteld, de façade kreeg een opfrisbeurt en er kwam een nieuw, modern interieur. Dit pakte zo goed uit dat in 2013 een Gulden Feniks en de Geurt Brinkgreve Bokaal werden toegekend, twee landelijke prijzen voor de beste renovatie van een bestaand gebouw.


IDEALE LEEROMGEVING

Als schoolgebouw is Het Schip ideaal: een prettige, lichte omgeving met ruime lokalen en uitgerust met moderne techniek. We hebben een laboratorium, muziekstudio’s, een theaterzaal en zelfs een dojo en fitnessruimte. Op het dak bevindt zich een sterrenkoepel en kun je 's nachts bij een heldere hemel sterren bekijken.