ExtrA Uitdaging

Als je op een gymnasium zit, weet je al dat je goed kunt leren, ook al moet je er misschien hard voor werken. Vaak merken (hoog)begaafde leerlingen dat ze meer aankunnen en willen ze graag extra uitdaging. Dat kan op het Cygnus Gymnasium.

cygnus_uitdaging_01.jpg cygnus_uitdaging_02.jpg cygnus_uitdaging_03.jpg cygnus_uitdaging_04.jpg cygnus_uitdaging_05.jpg cygnus_uitdaging_06.jpg cygnus_uitdaging_07.jpg

Verdiepen en verbreden

Samen met je mentor en de verrijkingscoördinator kun je kijken hoe het onderwijs voor jou uitdagender kan. Het gaat er niet altijd zozeer om dat je méér doet, maar wel op een andere manier. Op het Cygnus kun je onder andere meedoen aan het verrijkingsprogramma Ad Astra. Ook kun je een extra vak volgen of aanvullende opdrachten krijgen.

Extra vak volgen
Het is mogelijk om in de bovenbouw een extra vak te volgen, zoals beeldende vormgeving, muziek, filosofie of NLT (natuur, leven en technologie). Zo kun je met een natuurprofiel bijvoorbeeld een kunstvak kiezen. Als je een maatschappijprofiel hebt, kun je een bètavak volgen, zoals natuurkunde. Overleg met je mentor als je twijfelt wat je het beste kunt doen.

Ad Astra (junior)

In jaar 1 kun je meedoen aan het verrijkingsprogramma Ad Astra Junior. Ad Astra Junior is ontwikkeld door docenten van het Cygnus Gymnasium om begaafde leerlingen uitdaging te bieden en inzicht te geven in hun eigen leerproces. We doen allerlei uitdagende spellen en opdrachten en werken aan een project. 

In jaar 2 en 3 kun je meedoen aan het verrijkingsprogramma Ad Astra. Je voert onder begeleiding van een docent een eigen project uit, zoals een boek schrijven, muziek componeren, het zonnestelsel op schaal namaken of een nieuw stadhuis ontwerpen.

Het verrijkingsprogramma is bedoeld voor leerlingen die merken dat ze meer aankunnen. In jaar 2 en/of 3 krijg je wekelijks twee lessen de tijd om aan je project te werken. Samen met een docent bedenk je wat je kunt gaan doen en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Contact Ad Astra

Ad Astra vraagt om toewijding en doorzettingsvermogen, maar is vooral erg leuk. Als je wilt weten of Ad Astra iets voor jou is, overleg dan met je mentor.