Media
  • debat1
  • debat2

Cygnus-teamgeest bij de voorronde van het NK debatteren

Op vrijdag 11 november reisde ik met een groep afgevaardigden van het debatteam af naar Bilthoven, waar de voorronde van het NK debatteren voor de bovenbouw plaatsvond. Met een gezonde dosis zelfspot had de groep zichzelf ‘team feestwinkel’ gedoopt en zich daar ook naar gekleed, om vrolijk te contrasteren met andere leerlingen die strak in pak waren.

Het was mooi om te zien hoeveel plezier de leerlingen hadden in het spel dat debatteren heet: ze waren fanatiek als de tijd liep maar gingen sportief met hun tegenstanders om zodra de debatronde voorbij was. Ze scoorden met name veel punten voor het onderdeel presentatie, omdat hun bluf, durf en lef bij de jury opviel.

Van de 39 deelnemende scholen mochten er 10 door naar de finale; ons team werd 12e. Toch een mooie prestatie voor een team dat niet optimaal was voorbereid (zo vlak voor de toetsweek) en met plotselinge uitval door zieke mede-debaters kampte. Zelf treurden de leerlingen er overigens niet om: team feestwinkel sloot de dag feestelijk af met pizza en gezelligheid.

Emma Schouten (sinds Karina’s vertrek coördinator van het debatteam)