Media
  • image

Filmavond 1

Vrijdag 4 november was het eindelijk weer zover. Op het Cygnus werd een nieuwe editie van het Filmhuis georganiseerd. Alle filmfanaten uit de derde, vierde, vijfde en zesde klas verzamelden zich aan het eind van de middag in de aula - hun armen volgeladen met filmvoer - om daar een plekje te vinden om zich te laten verrassen, want zoals altijd zijn de twee geselecteerde films tot het laatste moment topgeheim.

Dit keer had de Filmhuiscommissie de hartverwarmende, licht verwarrende, ogenstrelende
A life aquatic with Steve Zissou van Wes Anderson geselecteerd. Een lieve film over buitenbeentjes, familie en fluoriserende zeedieren. Met de liedjes van David Bowie als rode draad, was het een sfeervol begin van de avond.

Daarna werd alles een stuk grimmiger met het zwarte sprookje Pan's Labyrith van Guillermo del Toro. Het verhaal gaat over een eenzaam meisje dat tijdens de Spaanse burgeroorlog probeert te ontsnappen aan de gruwelijke werkelijkheid van haar bestaan. Wat is fantasie en wat is werkelijkheid? En was de werkelijkheid soms maar fantasie. En was fantasie soms maar de werkelijkheid...

Vol vragen, overwegingen, filmvoer en inspiratie verlieten de filmfreaks het pand.

Op 20 januari organiseert de filmhuiscommisie filmavond 2!