Media
  • Dr7J4nOVsAAQ8iV

Cultuurdag - 14 juni!

Dinsdag 14 juni zal de allereerste Cultuurdag van het Cygnus plaatsvinden. Het thema van deze dag is crossing borders en staat in het teken van culturen. Iedere klas volgt een gevarieerd programma aan workshops, lezingen en activiteiten. Zo komen verhalenverteller Sahand Sahebdivani en schrijver Mounir Samuel de dag openen en zijn er verschillende uitstapjes geregeld naar het Straat Museum en het Tropenmuseum. Alle klassen volgen diverse workshops zoals Afrikaans, poëzie, gebarentaal, Afro dance en samba. Op het schoolplein kan er gedanst worden in een Yurt en in het trappenhuis hangt een fototentoonstelling gemaakt door leerlingen. De Cultuurdag wordt feestelijk afgesloten door de Braziliaanse band van Edson Gomes.

De mentor is op de hoogte van het programma en zal dit communiceren. Komend weekend zullen de roosters met activiteiten op Moodle verschijnen onder het kopje Projecten & Activiteiten/ Cultuurdag.

Oproep aan iedereen: Kom naar school in de kleding die bij jouw cultuur en/ of identiteit past. Zodat we deze dag samen feestelijk en in eigenstijl kunnen beleven.