Media
  • signal-2022-02-02-135346_001

Het NK Schoolschaak

Op 20 januari (vorige week donderdag) vond de finale van het Nederlands Kampioenschap schaken voor scholen plaats. Onderverdeeld in driecategorieën (I: clubschakers uit elke jaarlaag, II: clubschakers enkel uit de 1e of 2e, III: maximaal 1 clubschaker) werd er uitgemaakt op welke school in Nederland het beste geschaakt wordt. En ten koste van enkele tientallen andere scholen had ook het Cygnus zich in categorie II en in categorie III met een team weten te plaatsen.

Normaal gesproken wordt deze finale gehouden tijdens, en op de locatie
van, het zeer prestigieuze Tata Steel-schaaktoernooi in Wijk aan Zee, maar
door corona was het dit jaar online...

Onze teams moesten het opnemenntegen elk vijf andere scholen, waartegen ze dan vier partijen speelden. Twintig partijen in totaal dus (en nog eens twintig in de andere categorie), een flinke klus, waarvoor dan ook negen van onze leerlingen waren afgevaardigd.

Voor het categorie II team waren dat Kayen, Lani, William, Jan, en Max, en voor ons
categorie III team Jeen, Douwe, Just, en Sven.

Persoonlijke overwinningen waren er genoeg, maar in de eindstand konden de twee teams al heel tevreden zijn met een 4e (categorie II) en een 6e (categorie III) plaats, waarbij aangetekend dat geen enkele andere Amsterdamse school zich zelfs maar wist te kwalificeren. Hulde dus!

Bijgaand een foto van Douwe die al zijn partijen aan het vierde bord wist te winnen en daarvoor beloond met een beker!