Media
  • image
  • IVEKKR~1
  • LXK1F0~1
  • KYRC_9~1

Een schitterend bos

Na een geslaagde try-out op dinsdagmiddag beleefde onze eigen opera Een Bos van Glas ‘s avonds een spetterende première, waarin zang, dans en spel begeleid werden door een toporkest en een betoverende belichting. De aula zat elke avond stampvol met leerlingen, familieleden, docenten alsook flink wat oud-leerlingen, die voor de gelegenheid graag weer naar het Cygnus terugkwamen.

Hoe zwaar de bevalling ook was geweest, tijdens de voorstellingen lieten de leerlingen horen en zien hoeveel ze tijdens het lange afgelopen jaar hebben geleerd en hoezeer ze er met elkaar een geheel van weten te maken. In drie kwartier trok een verhaal voorbij over de last van te veel eisen, de verlokkingen van een geheimzinnig bos en een belofte van vrijheid, en de conclusie dat een dreigende toekomst niemand hoeft te beletten zijn dromen na te jagen.

De zangers en dansers lieten overtuigend zien waarom regisseur Marcel Sijm, geassisteerd door oud-leerling Leeuw van Moerkerken, zoveel tijd en energie in deze opera heeft gestoken. Stralend en vol zelfvertrouwen vulden onze leerlingen de tot glazen bos omgetoverde gymzaal. En het orkest, onder leiding van dirigent Britton Vincent, begeleidde met het grootste gemak de bewerkingen van beroemde aria’s, duetten en koorstukken van Prokofjev, Brahms, Mozart, Puccini, Schubert, Rossini, Puccini, Tsjaikovski Grieg, Elgar én de beroemde titelsong van de musical Fame waarop het verhaal werd verteld.

Last but not least waren het de prachtige decors, kostuums, vele honderden post-its en tal van andere visuele vondsten van Femke Heerma van Voss, Fela Proper, Claire Fons en Devrim Cölkusu die ervoor gezorgd hebben dat Een Bos van Glas voor iedereen een onvergetelijke opera-ervaring is geworden.

Een Bos van Glas is het Cygnus op zijn best!