Media
  • XWGMHG~1

Hoe gaat het met je?!

Het is natuurlijk voor iedereen een gekke tijd. Wie had ooit gedacht dat je het nog zou missen om naar school te moeten? Iedereen gaat anders om met de pandemie. Sommigen van jullie hebben misschien wel van dichtbij meegemaakt hoe naar de gevolgen kunnen zijn, maar voor anderen trekt de pandemie langs het raam waarachter je huiswerk zit te maken voorbij.

Toch is corona zelf nog maar een factor van betekenis in hoe je je nu voelt. Het kan best zijn dat je je soms eenzaam voelt omdat je je vrienden weinig ziet. Of dat je zorgen maakt om je familieleden. Dat je bang bent dat je achterloopt op school. Dat je moeite hebt met plannen, of gewoon eens behoefte hebt om met iemand te onderzoeken wat het nou precies is waardoor je je niet zo lekker voelt.

Dan helpt het je misschien om te weten dat het Cygnus graag samen met jou op zoek gaat naar een manier om je beter kan voelen.

Je mag natuurlijk altijd contact opnemen met je mentor. Bel, sms, chat, mail vooral, ook als je zelf misschien denkt dat het wel meevalt. Daarnaast hebben we hier ook nog een paar handige links voor je verzameld, waar je meer informatie kan krijgen:

www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Wie-kan-mij-helpen
www.ease.nl
corona.thriveamsterdam.nl/

Het kan natuurlijk ook dat jij je wel prima voelt, en dat het met de online lessen helemaal goed gaat, maar dat het vele thuiszitten je een beetje veel wordt. Als je wil dat iemand met je meedenkt over hoe je je thuissituatie beter kan maken, neem dan vooral contact op met de Ouder-Kind adviseur van de school: a.wierstra@oktamsterdam.nl.

En, niet onbelangrijk, misschien gaat het bij jou wel allemaal soepeltjes, maar maak je je zorgen om een klasgenoot. Omdat hij of zij dit zegt. Of bijna niets meer zegt. Neem in dat geval contact op met de leerjaarcoördinator. Misschien valt het allemaal wel mee, maar dan nog is het fijn dat je je om iemand anders bekommert.

Als laatste willen we specifiek ouders en/of verzorgers laten weten dat we er ook zijn als zij het gevoel hebben dat hun kind het moeilijk heeft, of somber is. Daarvoor verwijzen we jullie graag naar de informatie in de bijlage.

We hopen dat we het allemaal nog eventjes volhouden, en als we allemaal een beetje op onszelf en elkaar letten, moet dat lukken, toch?
“Ik had gewoon verwacht dat we alleen zware vakken zouden krijgen. Maar we hebben ook Ad Astra, kunst en muziek waarbij je lekker bezig bent. Ik ben niet heel goed met mijn handen of zo, maar ik vind het wel leuk.”
Ciske
“Het is een hele fijne sfeer en het is ook een hele veilige school. Ik ben altijd blij als ik hier ben.”
Mare
“Soms hebben we twee uur tussenuur omdat een leraar ziek is. Dan gaan we voetballen en dan doen ook de oudere leerlingen mee. Ja, dat is wel leuk.”
Ciske
“Ik vond het gebouw heel fijn. Niet de buitenkant maar wel vanbinnen. Het zijn fijne lokalen en er hangt wel een goede sfeer. Er de kantine is licht, groot en mooi met allemaal bankjes.”
Samiwa
“Ja, ik voelde me snel op mijn gemak. Ik was vooraf best zenuwachtig maar elke dag valt heel erg mee. De mensen zijn allemaal gewoon heel erg aardig.”
Leah
“Bij Frans leer je ook met gebaren. Niet gebarentaal maar voor bijna elk woord is er wel een gebaar. Dat vind ik heel erg fijn. Zo wordt het veel makkelijker.”
Kayla
“Het is leuk, vooral de sfeer. Ik heb veel vrienden, in de pauze gaan we vaak tafelvoetbal spelen.”
Falko
“Ik heb goed gekeken of hier ook mensen van verschillende afkomsten komen. Want bij ons in de Bijlmer is het ook divers en daar ben ik mee opgegroeid. Voor mij was dat heel erg belangrijk.”
Kayla
“Als je zoekt naar een school met aardige mensen, kinderen, leuke vakken zoals Latijn, kunst en technoscience, dan kan je wel hier komen.”
Chloë
“Je kan hier zoveel dingen doen, je hebt best veel keus. Naast alle lessen die je gewoon moet doen natuurlijk. Workshops, extra projecten, extra uitdaging bij sommige vakken.”
Samiwa
“Als je een beetje uitdaging wilt hebben, dan is dit echt een leuke school.”
Kaarel
“Als je het niet snapt, kan je naar Cygnusuur gaan, dan leggen ze het nog eens uit. En je hebt huiswerkklas, daar helpen ze je ook met alle vakken.
Mouni
“Nou, ik vind het gewoon een leuke school met leuke juffen en meesters en kinderen. Ze hebben veel workshops die te maken hebben met kunst en allemaal verschillende vakken met voor elk vak een andere docent, in elke les leer je weer een heel nieuw onderwerp.”
Gabrielle
“Bij Ad Astra Junior mag je je eigen project kiezen. Ik vind het fijn dat je zoveel keus hebt. Je mag ook gewoon creatief zijn.”
Dirk
“Op de basisschool werd ik wel veel gepest maar hier niet. Ik vind het hier wel echt fijn. Ik voel me hier ook echt thuis en ik heb het gevoel dat ik ook echt mezelf kan zijn. Niet dat ik me anders moet voordoen dan ik echt ben. Ik vind het echt een geweldige school, ik ben blij dat ik niet op een andere school zit.”
Mouni
“Ik vind dat er goed onderwijs gegeven wordt. Ik vind de leraren en de kinderen aardig, ik heb het hier best naar m’n zin. En ik vind het een mooi gebouw.”
Cass
“Ik ben naar de open dagen van wel 14 scholen geweest. Het voelde hier meteen goed. De mensen keken blij en deden aardig. Je hebt wel veel huiswerk.”
Lotte
“Ik vond het toch best een beetje spannend toen we het voorkeurslijstje definitief moesten invullen. Ik heb alle vijf gymnasia in Amsterdam bekeken, ik vond dit toch wel echt de leukste. En ook de manier van lesgeven hier.”
Fedja
“Ze maken de lessen heel erg levend, daardoor gaat het meer vanzelf. Levend Latijn is ook veel makkelijker dan normaal Latijn.”
Lieuwe
“Ik vind het heel leuk om Latijn te doen. En ik heb ook zin in Grieks volgend jaar. Ik hou van mythes en sagen, dat vind ik prachtig. Dit is een school vol verhalen.”
Dirk
“Ik vind het belangrijk welke vakken ze geven. En dat ze ook aan kunst doen, dat vind ik het leukste vak. De gangen en de lokalen zijn trouwens echt overzichtelijk hier. En er is een mooie, grote kantine.”
Eva
Cygnus Gymnasium
Vrolikstraat 8
1091 VG Amsterdam
Volg ons ook op Instagram:
cygnusgymnasium