Media
  • XWGMHG~1

Hoe gaat het met je?!

Het is natuurlijk voor iedereen een gekke tijd. Wie had ooit gedacht dat je het nog zou missen om naar school te moeten? Iedereen gaat anders om met de pandemie. Sommigen van jullie hebben misschien wel van dichtbij meegemaakt hoe naar de gevolgen kunnen zijn, maar voor anderen trekt de pandemie langs het raam waarachter je huiswerk zit te maken voorbij.

Toch is corona zelf nog maar een factor van betekenis in hoe je je nu voelt. Het kan best zijn dat je je soms eenzaam voelt omdat je je vrienden weinig ziet. Of dat je zorgen maakt om je familieleden. Dat je bang bent dat je achterloopt op school. Dat je moeite hebt met plannen, of gewoon eens behoefte hebt om met iemand te onderzoeken wat het nou precies is waardoor je je niet zo lekker voelt.

Dan helpt het je misschien om te weten dat het Cygnus graag samen met jou op zoek gaat naar een manier om je beter kan voelen.

Je mag natuurlijk altijd contact opnemen met je mentor. Bel, sms, chat, mail vooral, ook als je zelf misschien denkt dat het wel meevalt. Daarnaast hebben we hier ook nog een paar handige links voor je verzameld, waar je meer informatie kan krijgen:

www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Wie-kan-mij-helpen
www.ease.nl
corona.thriveamsterdam.nl/

Het kan natuurlijk ook dat jij je wel prima voelt, en dat het met de online lessen helemaal goed gaat, maar dat het vele thuiszitten je een beetje veel wordt. Als je wil dat iemand met je meedenkt over hoe je je thuissituatie beter kan maken, neem dan vooral contact op met de Ouder-Kind adviseur van de school: a.wierstra@oktamsterdam.nl.

En, niet onbelangrijk, misschien gaat het bij jou wel allemaal soepeltjes, maar maak je je zorgen om een klasgenoot. Omdat hij of zij dit zegt. Of bijna niets meer zegt. Neem in dat geval contact op met de leerjaarcoördinator. Misschien valt het allemaal wel mee, maar dan nog is het fijn dat je je om iemand anders bekommert.

Als laatste willen we specifiek ouders en/of verzorgers laten weten dat we er ook zijn als zij het gevoel hebben dat hun kind het moeilijk heeft, of somber is. Daarvoor verwijzen we jullie graag naar de informatie in de bijlage.

We hopen dat we het allemaal nog eventjes volhouden, en als we allemaal een beetje op onszelf en elkaar letten, moet dat lukken, toch?