Media
  • YEEJDP~1

StadsLab

De organisatie StadsLab ontwikkelt samen met verschillende maatschappijleerdocenten van diverse scholen in Amsterdam lessen over burgerschap. Daarnaast brengt StadsLab docenten en leerlingen van allerlei verschillende scholen, uit verschillende buurten, van verschillende niveaus met elkaar in aanraking.

StadsLab wil jonge mensen laten ervaren hoe het is om zelf onderdeel te zijn van de maatschappij en vooral hoe je als jongere invloed kan uitoefenen op de wereld waarin je leeft.

Dit jaar vond op 21 oktober de aftrap van het StadsLab-project plaats in de Balie. Onze twee vijfdeklassers Mirre Overtoom en Nora el Moussati waren aanwezig.

Het evenement had als doelstelling om de leerlingen van de deelnemende scholen te inspireren. Deze dag stond in het teken van het begin van hun eigen projecten. De leerlingen maakten in de Balie dus een start met hun eigen denkproces.

Er werd een aantal inspirerende mensen geïnterviewd. Allemaal deelden ze een mooi en persoonlijk verhaal met het publiek.

Zo vertelde Chris Rijksen over zijn eigen ervaringen als transman en hoe het is om taboes rondom transgenders te doorbreken.

Verder vertelde architect Wouter Pocornie over onderzoek naar de steeds stijgende huizenprijzen in Amsterdam.

Daarnaast vertelde Hajar Yagkoubi over haar werk bij de jongerentak van de VN. Mirre en Nora vertelden dat ze heel enthousiast waren over haar verhaal. Hajar Yagkoubi vliegt de hele wereld over om jongeren een stem in de VN te geven, ze zit met de hoogste ‘piefen’ van de wereld aan tafel en ze heeft samen met de koning een speech gegeven.

Op het YouTubekanaal van stichting StadsLab kan je de gehele livestream van deze inspirerende dag terugkijken.