Media
  • leerlingenraad 1
  • leerlingenraad 2
  • leerlingenraad 3

Leerlingenraad

Wist je dat Cygnianen vertegenwoordigd worden door een heel enthousiaste leerlingenraad?

De leerlingenraad bestaat uit leerlingen uit verschillende jaarlagen. Caitlyn, Ella, Femke, Imme, Jorik, Julian, Julius, Kasper, Lucie, Nerys, Paula, Sophie, Thijs, Tilek, Zofia, Mohammed, Yurita, Vezzaha en Eva Yuki willen leerlingen zo goed mogelijk representeren en zo benaderbaar mogelijk zijn voor alle Cygnianen. Samen met de schoolleiding proberen ze van het Cygnus een school te maken waar iedereen zich fijn voelt.

De leerlingenraad adviseert de schoolleiding over te nemen besluiten. Ook peilt de raad de meningen van leerlingen door enquêtes af te nemen of door sociale media in te zetten. Verder discussiëren de raadsleden over hoe de school verbeterd kan worden. Onderwerpen van deze discussies zijn bijvoorbeeld de inrichting van de kantine of de manieren waarop het rooster nog efficiënter zou kunnen worden gemaakt.

We mogen heel blij zijn met zo’n groep betrokken leerlingen! En behalve betrokken zijn ze ook bijzonder gezellig… kijk maar naar de foto’s! Daarop zie je een handjevol leerlingenraders in actie.

Mocht je meer willen weten, heb je leuke ideeën, zit je met een probleem of heb je een klacht? Zoek contact! Eva Yuki (6a) is momenteel voorzitter, Kasper (6a) vice-voorzitter, Caitlyn (6a) secretaresse en Imme (4b) beheert de sociale media.