Media
  • ad astra 1
  • ad astra 2
  • ad astra 3

Bas Haring op het Cygnus

Op 20 oktober heeft schrijver en professor Bas Haring Ad Astra 20-21 officieel afgetrapt. 'Per aspera ad astra' betekent ‘door moeilijkheden naar de sterren’.

In dit speciale programma werken leerlingen uit klas 2 en 3 tijdens schooltijd aan persoonlijke projecten. Voorbeelden daarvan: het schrijven van een kookboek, het ontwerpen van een eigen land, het schrijven van een roman, het bouwen van een drone, het ontwerpen van een muziekinstrument of het opzetten van een politieke partij.

In een volle, op anderhalve meter ingerichte aula, heeft Bas Haring een uur een inspirerend en vooral persoonlijk verhaal verteld over ontberingen, want ontberingen zijn moeilijkheden die, zo vertelde hij, noodzakelijk zijn wanneer je de sterren wilt bereiken.

Onze nieuwsgierige en kritische leerlingen hebben goed geluisterd, maar ze wisten ook een paar prikkelende vragen te stellen. Het stellen van moeilijke of onverwachte vragen is volgens Bas Haring een van de belangrijkste manieren om de sterren te bereiken. Dus dat gaat al de goede kant op met onze Ad Astra-deelnemers!