Media
  • GOOKFP~1
  • N6WHAK~1
  • SVJFAY~1

Klas 5 naar Den Bosch, Zwolle en de Hoge Veluwe

Tachtig leerlingen gingen mee naar Den Bosch, Zwolle en Hoge Veluwe en waren ondanks het vroege tijdstip van acht uur op tijd bij de bus mét hun QRcode en hun slaapzak. Over kamp Vught kregen ze van mevrouw Nollen een uitleg in de bus. Daarna snel naar Den Bosch, waar we drie middagactiviteiten hadden. De St. Janskathedraal werd beklommen onder de bezielende leiding van kerkliefhebbers meneer Vredevoort en meneer Klein Kranenburg, er werd een historische boottocht over de Binnendieze gemaakt en er was een speurtocht waarbij meneer Van Bree gefotografeerd moest worden in de binnenstad.

Toen was het tijd om naar het Spartaanse onderkomen te Vierhouten te gaan waar ze in onverwarmde tiny houses hun slaapzakken spreidden, maar zich wel aan een haardvuurtje konden warmen.

Dag twee bestond uit een museumbezoek: De Fundatie en uit een klimactiviteit: Yosemite waar de leerlingen zeer van genoten hebben. Zelfs degenen die zeiden “Maar ik ben niet ingedeeld bij mijn vrienden”! Verbroedering alom. Ook doordat het ’s avonds voetbalavond was (Ajax <> Besiktas), en balletje-hooghouden met dank aan de gymsectie die voetballen had aangeleverd.

De laatste dag dreigde te verregenen, maar gelukkig kon buschauffeur Danny tot vlakbij het Kröller Müller aanrijden, zodat we grotendeels droog bleven. Een derde van de leerlingen wilde toch nog onze top 3 zien: Van Gogh, Mondriaan & Picasso. Best een goede score als je zo weinig geslapen hebt! Vraag van de dag: hoezo was die mevrouw Hélène ZO rijk dat ze 90 Van Gogh-schilderijen en 180 Van Gogh-tekeningen kon kopen?
Daarna terug naar de Wibautstraat, waar we bij het uitladen door de schoolleiding en door hagel verwelkomd werden.